фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Поводом Дана државности Републике Србије и православног празника Сретење у рударској варошици Ушће, одржана је традиционална, девета по реду међународна атлетска манифестација под називом „Сретењска трка – Ушће 2020.“

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У овогодишњој уличној трци у мушкој и женској конкуренцији, подељеној по узрасним категоријама од предшколаца до ветерана, коју је по лепом фебруарском дану пратило више од хиљду мештана, радозналаца, љубитеља краљице спортова и гостију из Краљева, укупно је учествовало око 200 такмичара међу којима су били и атлетчари из румунског града Сибиу..

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– За развој атлетике и спорта у ушћанском крају ова традиционална манифестација има више него значајан допринос, а њеном организацијом мештани Ушћа на јединствен начин обележавају Дан државности Србије. Ово је лепа традиција која превазилази локалне оквире – каже Вучић Ђоковић, директор трке.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Посебну атракцију и ове године свакако је представљала трка рудара „Ибарских рудника“ из оближњег Баљевца као и њихових колега из још неколико рудника који су уличну стазу савладали са комплетном опремом и шлемовима.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Гостопримство мештана ове рударске варошице надалеко је позната, па су се и ове године организатори побринули да се сви учесници трке и бројни гости осећају пријатно уз укусне домаће уштипке са сиром или шећером, као и неизоставни „шумадијски чај“.