Незадовољни што до својих њива, имања и домаћинстава морају да иду обилазним саобраћајницама, па чак и импровизованим газом кроз Западну Мораву, јер су оштећена два оближња моста, мештани поморавских села надомак Краљева блокирали су на кратко локални пут који се користи при изградњи „Моравског коридора“.

Такозвана „блокада упозорења“ одржана је као опомена надлежнима да пронађу адекватно решење за прелазак преко Западне Мораве, а уколико се то не деси, учесници протеста најављују и блокаду Ибарске магистрале на деоници Краљево-Чачак.

– Стубови моста на путу Адрани-Поповићи су напукли и због бујица, али и због проласка тешких камиона ангажованих на изградњи ауто-пута Прељина-Појате, односно „Моравског коридора“. Поправка другог моста на путу Грдица-Опланићи траје дуже од годину дана. Због свега тога приморани смо да се сналазимо, а све нас то кошта и новца, и времена, а и живаца – кажу незадољни мештани који су са неколико десетина трактора и аутомобила блокирали пут.

– Недавно ме је полиција зауставила док сам комбајном ишао магистралом. И написали су ми казну. Туда нисам имао право да возим. Али, куда да идем? Па, како да пређем Мораву и одем на њиву – каже Александар Милојевић, председник Месне заједнице Поповићи.

Слично говоре и његове комшије додајући да су дали рок надлежнима до 11. августа да реше овај проблем. У супротном, кажу, уследиће нова блокада.