ПОБЕДНИЦИ ТУРНИРА
ПОБЕДНИЦИ ТУРНИРА

У организацији краљевачког „Удружења учесника у ратовима 1991.-1999. године“ на спортском терену у поморавском селу Адрани, минулог викенда одржан је традиционални, шести по реду Меморијални турнир у малом фудбалу у знак сећања на погинуле учеснике и жртве у ратовима на простору бивше Југославије током последње деценије 20. века.

У присуству Ненада Нерића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, представника краљевачке локалне самоуправе и бројних гостију, на турниру је учествовало укупно осам екипа овдашњих институција, установа, организација и удружења.

Иако је резултат овог ревијалног турнира ипак био у другом плану, прво место освојила је екипа састављена од припадника Полицијске управе Краљево и краљевачког одреда Жандармерије, а по речима организатора сви учесници показали су завидну вештину у баратању фудбалском лоптом.

– Ово је један од начина да сачувамо сећање на наше храбре саборце који су погинули или су у међувремену преминули, а који су безусловно бранили своју земљу – каже Сретен Лазовић, председник краљевачког  Удружења учесника у ратовима. – Ове године пријавило се највише екипа, а циљ нам је да турнир у наредном периоду постане још масовнији.