фото: инфоКВпрес

Пред више него добро попуњеним Тргом српских ратника, синоћ је одржан концерт „Златне хармонике Краљева“ чије су главне звезде били наши познати хармоникаши и композитори – Миша Мијатовић, Влада Пановић и Александар Софронијевић, сва тројица рођени Краљевчани, као и њихова суграђанка Снежана Ђуришић у улози специјалне гошће.

фото: инфоКВпрес

Виртуози на хармоници приредили су вече за памћење, разгаливши и срце и душу овдашњој публици уз пратњу Народног оркестра под вођством виолинисте Бојана Павловића и оркестра под управом Николе Пековића, такође Краљевчанина. Њима су се током наступа који је трајао мало дуже од два сата придружили солисти Даница Крстић, Александар Тирнанић, Новак Станковић и Јован Михаљицa, као и млади, талентовани хармоникаши Новица Неговановић млађи, Милан Малиновић, Михаило Остојић и Филип Миладиновић.

фото: инфоКВпрес

Као што је и најављено, део програма био је посвећен недавно преминулим Краљевчанима Предрагу Живковићу Тозовцу и Новици Неговановићу, легендама наше народне музике. Талентовани, петанаестогодишњи Новица Неговановић млађи, својим сјајним наступом и умећем на хармоници, наговестио је свој велики таленат као и да ће бити више него достојан наследник свом оцу.