odbojka#ribnica#verona#cev#kup

Нова хала спортова у Краљеву.Гледалаца: 2.000. Судије: М.Јурачек(Словачка), Ч.Марев (Бугарска).

РИБНИЦА:Мочић(либеро), Ненадић, Стефановић 5, Тривунић, Марковић, Зечевић, Вукмировић 2, Медурић 1, Петрашиновић 1, Пауновић 10, Миловановић 2, Скакић 10, Бићанин 2, Савић(либеро).

ВЕРОНА:Менгонзи 9, Пајенк, Паолући, Штерн 18, Марета 1, Бирели, Мар 10, Фриго(либеро), Грозданов 8, Спирито 2, Манавинеџад 3, Јашке 1, Парези(либеро).

odbojka#ribnica#verona#cev#kup

У првом мечу шеснаестине финале Купа ЦЕВ, одбојкаши Рибнице поражени су пред својим навијачима у новој хали спортова крај Ибра од италијанске Вероне – 0:3 (17:25, 15:25, 19:25) и тако пред реванш у Италији задржали само теретске шансе за пласман у наредну рунду.

odbojka#ribnica#verona#cev#kup

Искусни и без дилеме квалитетни Италијани, које са клупе предводи наш прослављени репрезентативац и актуелни селектор Никола Грбић, потпуно су оправдали улогу великог фаворита и упркос борбености и великој жељи младих „мускетара са Ибра“, сигуран тријумф Вероне ниједног момента није долазио у питање. Разлика у класи била је више него очигледна, па гости кући одлазе са капиталном предношћу.

Реванш меч у Верони биће одигран 20. децембра, а победник овог двомеча у наредном колу састаће се за бољим из дуела између чешке Дукле из Либереца и бугарског Нефтохимика из Бургаса.


Душан Бошковић уручио поклон Николи Грбићу

душан#бошковић#никола#грбић

Утакмици је претходила и мала свечаност. Легенда краљевачке одбојке и оснивач Рибнице Душан Бошковић уручио је Николи Грбићу пригодан поклон у знак захвалности за све што је најпре као играч, а потом и као селектор националне селекције учинио за развој одбојке у Србији.