фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ У КРАЉЕВУ НАСТАВИЛЕ УБЕДЉИВ ПОБЕДНИЧКИ НИЗ

И седми тријумф у Лиги нација на свој бодовни салдо уписале су одбојкашице Србије! У другом колу трећег викенда овог такмичења, Спкиње су у Краљеву без много проблема са максималних 3:0(25:20, 25:16, 25:14) победиле квалитетом недораслу репрезентацију Белгије.

Осим стандардне Бранкице Михајловић, селектор Зоран Терзић је у овом мечу шансу у стартној постави пружио одбојкашицама које против Рускиња нису провеле много времена на терену или нису уопште улазиле у игру. А, указано поверење играчице су оправдале више него добром партијом и лаганим ритмом освојиле први сет.

За расположене Михајловићеву, Миленковићеву, Вељковићеву, Бјелицу, и остале репрезентативке Србије, изабранице белигијског селектора Герта Ван Де Брука ни у другом периоду нису имале право решење. Све што се дешавало на терену дворане крај Ибра било је у режији српских одбојкашица и једина дилема практично је била колико ће поена по сету дозволити противницама.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Сигурна и концентрисана игра у пољу, добар пријем, солидан сервис,  одличан блок као и висок проценат реализације напада, донели су Српкињама најпре други, а потом и трећи сет, за нову убедљиву победу и заслужене аплаузе краљевачке публике.

– Можда смо очекивале мало јачи отпор Белгијанки јер су у прошлости знале да нас намуче. Одлично је што смо наставиле победничку серију и надам се да ћемо уз хук са трибина и против селекције Турске уписати нову победу и тако се на најлепши начин опростити од краљевачке публике – истакла је Стефана Вељковић.

У последњем, трећем колу турнира у краљевачкој хали спортова, репрезентација Србије ће вечерас од 20 сати за ривала имати селеркцију Турске, док ће се од 17 сати састати Белгија и Русија.


Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 3.000 Судије: Шабан (Египат) и  Мезофи (Мађарска).

СРБИЈА: Живковић 5, Малешевић, Антонијевић, Михајловић 16, Вељковић 10, Пушић (либеро), Бјелица 8, Алексић 5, Стевановић, Рашић, Поповић (либеро), Бошковић, Миленковић 13, Благојевић.

БЕЛГИЈА: Нејт (либеро), Ван Сас, Херботс 8, Леменс 2, Фламент, Ван Гестел 9, Гробелна 2, Струмило, Јансенс 6, Вандендрише, Голиат 5, Ван Де Вивер 1, Ван Авермат 2, Гуиламс (либеро).