#Biljanа#Djorich#

ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ТРАЈЕ ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛОМ СТУДЕНТКИЊОМ ИЗ МАТАРУШКЕ БАЊЕ

Ни после пуних девет месеци интензивне потраге још није пронађена Биљана Ђорић (20) из Матарушке Бање код Краљева, студенткиња Економског факултета у Косовској Митровици, која је без трага нестала још 2. децембра прошле године.

– Немамо ни нову информацију, ни траг, нема је, па је нема… Полиција је тражи, расписана је и такозвана жута Интерполова потерница за нестала лица, али као да је у земљу пропала – прича Биљанин отац Горан Ђорић. – Посумњали смо и да није отишла у неки манастир, покушавали да то сазнамо у београдској патријаршији, али су нам рекли да је Биљана пунолетна и да ако она не жели да се зна да је у манастиру, они ништа не могу да нам кажу.

Подсетимо, Биљана Ђорић је последњи пут виђена око поноћи 2. децембра прошле године код кафане „Задужбина“ у центру Краљева где је ушла у такси из којег је, после краће вожње, само неколико минута касније изашла испред Вишег суда у Карађорђевој улици где јој се потом губи сваки траг. Према речима њених родитеља, Биљана се мајци Весни јавила телефоном из Студентског дома у Косовској Митровици неколико сати пре нестанка, али јој није рекла да ће те вечери возом допутовати у Краљево.

– Није се поверила ни својим цимеркама, а другарице са којима се видела по доласку из Косовске Митровице кажу да им је рекла да ће преспавати код рођака, али се ни тим рођацима није јавила – додаје мајка Весна. – Ништа није упућивало да ће без трага нестати. Прошло је доста времена, слутимо на најгоре, али се надамо да ће се бар јавити. Ако неко ишта зна о нашој кћерки, молим да се јави полицији на број 192.