ДУШАН ЛАЈОВИЋ - фото: инфоКВпресс
ДУШАН ЛАЈОВИЋ – фото: инфоКВпресс

Ако је судити по досадашњим тренинзима у хали спортова у Краљеву, српски тенисери у доброј атмосфери, пуни оптимизма и позитивне енергије дочекују предстојећи меч против Индије (14.-16. септембр), у оквиру плеј-офа светске групе Дејвис купа.

– Навикавамо се полако на дворану и подлогу. Мислим да смо у доброј позицији да добијемо овај меч, фаворити смо на папиру, мада то у Дејвис купу ништа не мора да значи, али верујем да ћемо остварити зацртани циљ. Играо сам прошле године против једног њиховог играча у неким другим условима, поражен сам, међутим сматрам да тај дуел није правио мерило квалитета. Наша предност је што играмо на свом терену, пред домаћом публиком која ће нам, надам се, бити прави ветар у леђа – каже Душан Лајовић, први рекет Србије у овом дуелу и тренутно 56. играч на АТП листи што му је и најбољи пласман у каријери.

Због промене формата Дејвис купа, Лајовић истиче и да меч против Индијаца у Краљеву може да буде и један од историјских.

– Можда је ово један од последњих мечева које ћемо играти код куће, јер је после 118 година од оснивања овог такмичења дошло до промене Дејвис купа. Неће више бити велике могућности да се игра пред домаћом публиком, јер ће практично само мечеви у фебруару доносити домаћинство или гостовање и то ако будете у групи тих репрезентација – додаје Лајовић.

Пред „окршај“ са Индијцима у хали спортова крај Ибра, оптимизам свог репрезентативног колеге дели и Ласло Ђере, који ће готово извесно бити други избор селектора Зимоњића за сингл мечеве.

– Никада нисам играо против ниједног индијског тенисера, али познајем их, знам како играју и шта можемо да очекујемо. У дублу су у предности, имају ту веома добре играче, али даћемо све од себе да оправдамо улогу фаворита. Не потцењујемо ривала иако је Индија слабије рангирана од нас, зато максимално спремни и фокусирани улазимо у меч – наглашава Ђере, тренутно 86. играч на АТП листи. – Очекујем велику подршку публике са трибина, Краљевчани су се доказали када смо играли против Хрватске, надам се да ћемо сви заједно уживати у тениском спектаклу и на крају се радовати победи.


деца#и#тенисери

Тренингу наших тенисера у хали крај Ибра присуствовали су и штићеници овдашњег „СОС Дечјег села“. Овом приликом, малишани су били у прилици да уживају у игри српских тениских асова, као и да са њима размене по неколико поена и упознају се са чарима и тајнама тениса. Наши репрезентативци и НИС, као покровитељ ТСС, искористили су ову прилику и да децу обрадују пригодним поклонима.