kraljevo-gradi-se-osam-mostova-u-kraljevackom-kraju-30-09-2016

ГРАДЕ ОСАМ МОСТОВА

После обнове и изградње моста у Драгосињцима, као и преко Мусине реке и Лопатнице, у сливу реке Годачице у гледићком крају надомак Краљева у току је завршна фаза изградње још осам мостова које је бујица тешко оштетила или потпуно срушила у поплави 2014. године.

Мостови на локалним саобраћајницама, укупне дужине 175 метара, граде се на потезу од села Годачица на обронцима Гледићких планина до Чукoјевца. Укупна вредност пројекта је око 130 милиона динара, а изградњу финансира Фонд солидарности Европске уније, док је посредством Канцеларије за јавне набавке Владе Србије краљевачка локална самоуправа овлашћена као носилац пројекта.

– Осим тога, код моста у Чукoјевцу где се појавило клизиште у току је и изградња потпорног зида дугачког 45, а високог осам метара. Изградњом нових мостова свакако ће бити олакшана комуникација мештанима овог краја и омогућен несметан приступ пољопривредном земљишту – каже Вукoсав Коњикушић, координатор пројекта.

Према његовим речима, и у случају нових елементарних непогода захваљујући овим мостовима мештани гледићког краја неће бити одсечени од света као што се то догодило пре две и по године.

– Уређен је комплетан слив реке Годачице и ако дође до евентуалне велике поплаве ови мостови ће сигурно остати на свом месту. Истовремено, на овај начин подигнут је и ниво безбедности овдашњих домаћинстава – нагласио је Коњикушић.