фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Пригодном свечаношћу и забавним програмом за своје штићенике и госте, у СОС Дечјем селу у насељу Берановац данас поподне је обележен међународни Дан породица.

Овом приликом у својеврсним играма без граница учествовале су СОС породице као и сви запослени у овом хуманом насељу, а породична забава врхунац је достигла пуштањем у ваздух балона са порукама љубави, мира и толеранције осмишљених дечјом маштом и исписаних дечјом руком.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Краљевачко СОС Дечје село, иначе, 2004. године основала је аустријска хуманитарна организација „СОС киндердорф интернационал“. На два и по хектара саграђено је и потпуно опремљено 14 породичних кућа од по 140 квадрата у којима, у исто толико хранитељских породица под старатељством „сос мама и тета“ тренутно живи 72 малишана различитог узраста.

Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација од 15. маја 1993. године, овај датум је проглашен за Међународни дан породице. Званично се обележава од 1994. године, и овим празником се истиче значај породице у међународној заједници.