OSS ,,CCetvrti kraljevaccki bataljon,,

Ђачком представом „Школски сан“, свечаном седницом, доделом награда и признања најбољим ученицима и наставницима, као и промоцијом новог броја школског часописа „Нови батаљонац“ на повећаном броју страна, Основна школа „Четврти краљевачки батаљон“ из Краљева на пригодан начин прославила је Дан школе.

О раду најугледније и највеће краљевачке осмолетке до краја Првог светског рата има веома мало података. Познато је, међутим, да је до 1945. године радила као Реална Гимназија када је и добила садашњи назив „Четврти краљевачки батаљон“. Одлуком Народног одбора тадашње општине, 1955. године формирана је осмогодишња Основна школа која је све до 1975. године и изградње новог школског објекта била смештена у старој школској згради, у коју је после дугогодишње реконструкције пресељен Народни музеј.

Негујући традицију образовања и васпитања краљевачке младежи,  „Четврти краљевачки батаљон“ данас има 1.170 ђака распоређених у 40 одељења и три групе предшколског припремног разреда за чије је образовање и васпитање задужено 23 учитеља, троје васпитача, 49 наставника и троје стручних сарадника.

– Са поносом носимо епитет једне од најугледнијих просветних установа у граду, трудећи се да поштујемо традицију и реноме стечен пре много деценија. Посебно смо поносни на наше ученике који су у минулих годину дана освојили више од 300 награда на републичким, регионалним и локалним такмичењима – каже Марина Вучинић, директорка школе.