фото: инфоКВпрес

Поводом обележавања Дана сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца-спасилаца у Србији, на Тргу српских ратни одржан је Тактичко-технички збор припадника овдашње Ватрогасно-спасилачке јединице.

фото: инфоКВпрес

Била је то прилика да се грађани Краљева, нарочито они најмлађи, упознају са делом возног парка и опреме којима располажу и које припадници ватрогасно-спасилачке јединице користе у својим интервенцијама, као и да присуствују показној вежби, пуштању пене, која је посебно обрадовала окупљене малишане.

фото: инфоКВпрес

– Наш посао је пре свега хуманог карактера јер сама чињеница да спашавамо нечији живот и имовину од непроцењивог је значаја. Бити у служби грађана и помагати људима у невољи је главни разлог и мотив опредељења за овај посао – каже Јелена Максимовић, једина припадница нежнијег пола у саставу ватрогасно-спасилачке јединице у Краљеву. – У обављању задатака веома је битна добра комуникација јер тимски рад захтева да много више времена проводимо са колегама него са својим породицама. Велика ми је част што сам део и ове породице, ватрогасно-спасилачке јединице.