фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Полагањем венаца на споменик „Отпора и победе“ у парку код краљевачке железничке станице и одавањем поште погинулим родољубима у Другом светском рату, у Краљеву је данас на пригодан начин обележен 9. мај – Дан победе над фашизмом.

Осим челника локалне самоуправе, венце су положили и представници Руске амбасаде, припадници војске, полиције и Жандармерије, гости из Израела, као и чланови удружења бораца и руско-српског пријатељства и друштва за неговање традиције народноослободилачких ратова.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Потом је по други пут у граду на Ибру одржана и манифестација „Бесмртни пук“ у којој је учествовало више од хиљаду Краљевчана. У поворци која је прошетала градским улицама, уз рођаке и потомаке настрадалих родољуба нашли су се представници градске власти, војске, полиције, бројних удружења и друштава, краљевачки ђаци и бројни грађани.

Овим поводом у згради Градске управе града Краљева, отворена је изложба „Србија-Русија, Југославија-СССР“ у организацији овдашњег Историјског архива, а после отварања уследила је пројекција филма „Битка за Севастопољ“.