фото: инфоКВпресс
ДЕЈВИС ТИМ СРБИЈЕ – фото: инфоКВпресс

Плеј-оф меч Дејвис купа између Србије и Индије за опстанак у Светској групи отвориће наш Ласло Ђере, трнутно 86. играч на АТП листи, и Рамкумар Раманатан који заузима 135. позицију, одлучено је жребом који је данас, уз пригодну церемонију, одржан у Спортском центру „Ибар“ у Краљеву.

Ђере и Раманатан ће на терен у хали спортова крај Ибра изаћи сутра у 14 сати, а потом ће, у другом сингл дуелу снаге одмерити Душан Лајовић, 56. на АТП листи, и Прајнеш Гунешваран, тренутно 162. светски играч. У суботу је од 15 сати на програму дубл меч Николе Милојевића и дебитанта у нашој репрезентацији Данила Петровића против Шрирама Балађија и Рохана Бопане, док су у недељу на програму мечеви Лајовић-Раманатан и Ђере-Гунешваран.

– Никада нисам играо против Раманатана, као ни против ниједног индијског тенисера који су допутовали у Краљево. Привикли смо се на шљаку у дворани, добро смо тренирали и имамо пуно разлога да верујемо у коначни успех. Неће бити лако, Индијци нису дошли са белом заставом, али се уздамо и у велику подршку са трибина, као што је то било против Хрватске пре три године. Надам се да ћу Србији донети први бод у овом мечу – истакао је Ласло Ђере.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И ИНДИЈЕ - фото: инфоКВпресс
РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И ИНДИЈЕ – фото: инфоКВпресс

У одсуству Новака Ђоковића и Филипа Крајиновића, први рекет србије у мечу против Индијаца Душан Лајовић такође дели оптимизам свог репрезентативног колеге.

– Све што знам о мом првом ривалу Гунешварану је да је леворук, али ћу се током дана упознати са његовим врлинама и манама. Сигурно је да Индијцима шљака није омиљена подлога и то нама иде у прилог. Надам се да ћемо епитет фаворита на папиру потврдити и на терену. Наравно, идеално би било да после првог дана имамо предност од 2:0 – каже Лајовић.

Селектор индијске репрезентације Махеш Бупати наглашава да је Србија фаворит али да ће његови пулени дати све од себе да приреде евентуално изненађење.

– И нама недостају два повређена играча, али и то је део спорта. Покушаћемо да пружимо свој максимум и ако нам се укаже прилика изненадимо Србију – рекао је Бупати. – Победели или изгибили очекујемо да представљамо Азију у фебруару на жребу новог формата овог такмичења.


фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

ПРВИ ЧОВЕК ИТФ У КРАЉЕВУ

Уз челнике српског и индијског савеза, жребу су присуствовали и др Предраг Терзић, градоначелник Краљева и Дејвид Хагерти, председник Светске тениске федерације (ИТФ), који ће такође пратити меч Србија-Индија.

– Дејвис куп се овог викенда игра у 17 земаља, а директне преносе 51 телевизијске екипе биће у прилици да погледа милионски аудиторијум – рекао је поред осталог Хагерти. – Очекујем добар тенис српских и индијских играча и надам се да ће публика уживати.