фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Несвакидашњи инцидент догодио се у ноћи између петка и суботе у краљевачкој Општој болници „Студеница“ када је Д.А.(37) из Краљева, из засад непознатих разлога, претећи кухињским ножем напала медицинско особље Пријемног хирушког одељења ове угледне здравствене установе – болничара и две медицинске сестре.

Како сазнајемо, ова жена је, у стању нервног растројства, око поноћи буквално упала на Пријемно одељење држећи кухињски нож у једној, а повећи камен у другој руци, претећи како ће „побити све лекаре и медицинске сестре“. У инциденту, срећом, нико није повређен, а осим поменутог медицинског особља у том тренутку на Одељењу није билo пацијената.

– Ради се о регистрованом, али нередовно леченом психијатријском пацијенту. Њу су радници обезбеђења на сигурносним камерама најпре приметили како шета око болничке капеле, а потом је упала на Пријемно хирушко одељење где је држећи нож и камен хистерично и гласно претила медицинском особљу. Присебном и брзом реакцијом радника обезбеђења и једног болничара жена је савладана, потом је позвана полиција која је стигла у рекордном року – каже др Зоран Мрвић, директор Опште болнице „Студеница“.

Према незваничним информацијама, Д.А. је у петак имала психичких проблема пошто је тог дана била годишњица смрти њеног оца, а њен супруг је чак долазио у болницу са молбом да је због тога хоспитализују. Она је то, међутим, одбила.

– Наша установа је у потпуности покривена сигурносним камерама што је и омогућило раднику обезбеђења да, чим је уочио сумњиву појаву, правовремено реагује и најважније је да нико није повређен иако је особље сигурно доживело велики стрес – наглашава др Мрвић. – И раније је било примера да су наши лекари и медицинско особље изложени и претњама и увредама пацијената. Тешка економска ситуација, лоше здравствено стање, евентуално незадовољство лечењем или било који други разлози ипак никако не могу да буду оправдање за такво понашање.

Директор ОБ „Студеница“ додаје и да је Д.А. приведена у краљевачку Полицијску управу где је саслушана и да ће против ње по налогу надлеженог тужилаштва бити поднета пријава због угрожавања безбедности и сигурности медицинског особља.

 

ВН