фото: infoKVpress
фото: infoKVpress

Настављајући санацију саобраћајне инфраструктуре оштећене у поплавама које су 2014. и 2016. године задесиле град на Ибру и околину, ових дана Краљевчани су започели изградњу новог моста преко реке Рибнице у приградском насељу Змајевац.

Стари мост најпре је тешко оштећен у поплави 2014. године, да би га набујала планинска Рибница срушила две године касније. На иницијативу овдашњих мештана и представника Месне заједнице, а захваљујући средствима које је обезбедила канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, за око три месеца у Змајвцу ће бити изграђен потпуно нови мост.

– То је веома значајно за грађане на овом подручју, а педесетак људи је и потписало петицију да саградимо нови мост који ће бити дугачак 23 метра, широк 4,7, са коловозном траком од три и по метра. Вредност радова је 12 милиона динара – каже Вукосав Коњикушић, координатор пројекта.

На јавном тендеру грађевински радови поверени су краљевачкој фирми „Ју Кеопс“ која ће истовремено са изградњом новог моста урадити и утврду обала са обе стране реке у дужини од 10 метара. Нови мост у Змајевцу је укупно 11 у краљевачком крају чију изградњу финансира канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије.