У знак сећања на невине жртве фашистичког злочина почињеног у Краљеву пре тачно осам деценија када су немачки окупатори, октобра 1941., из освете стрељали више од 2.500 људи, ових дана освануо је још један пригодан мурал.

На зиду отвореног рукометног игралишта у Доситејевој улици, непосредно уз мурал „Да се не заборави“ израђеног за 70. годишњицу  језивог фашистичког злочина, осликан је и мурал који приказује неколицину од укупно 29 невино стрељаних жена које су поделиле злу судбину са својим суграђанима и избеглицама из свих крајева тадашње Југославије, највише из Словеније.

Иницијатор осликавања овог мурала на својеврсном краљевачком „Зиду сећања“ је неформална група „Херој Маричић“, а ауторке су уметнице Бојана Торлак и Јелена Јаћимовић, уз несебичну помоћ Удружења „Реконструкција Женског фонда“. 

– Пошто су осам деценија ове истинске хероине Краљева биле практично невидљиве, желели смо да их се бар на овај начин сетимо, за ову тужну прилику – поручују иницијатори из групе „Херој Маричић“. – Осликавањем мурала са њиховим именима и ликовима у уметничкој форми желели смо да дамо наш допринос да се сећање на њих не избрише, као и да се највећи злочин почињен у историји града на Ибру никада не заборави.