фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Само дан након што је у јавности освануо видео снимак вршњачког насиља и бруталног малтретирања једног шеснаестогодишњег ђака у Дому ученика средњих школа у Краљеву, у дворишту ове установе јуче пре подне догодио се нови „ученички“ инцидент.

Како незванично сазнајемо, двојица малолетника су најпре вербално, а потом и физички напала средњошколца који је, како се претпоставља, мобилним телефоном направио видео запис забележивши како у соби Интерната један њихов другар (16) злоставља свог вршњака и цимера, а потом га „поделио“ на друштвеним мрежама. Васпитачи су брзо реаговали и спречили да сукоб добије веће размере, а убрзо су пристигли и припадници полиције који су привели на разговор виновнике овог инцидента и оперативним радом утврђују околности под којима се догодио.

А, против шеснаестогодишњег силеџије који је у понедељак увече малтретирао свог цимера и школског друга, према незваничним информацијама, полиција ће Вишем суду у Краљеву поднети кривичну пријаву за насилничко понашање, док ће за остале актере овог инцидента, дечаке који су посматрали и снимали тортуру, надлежном тужилаштву бити достављени извештаји.

Screenshot_16

У краљевачком Дому ученика, с друге стране, кажу да су дечаци наводно изјавили како је у питању била само шала која се отргла контроли и потом случајно прерасла у – неслану шалу?!

– То су изјавила оба дечака пред својим родитељима. Нама предстоји седница Педагошког савета на којој ћемо, пошто будемо имали све извештаје и податке, одлучити о дисциплинским мерама и санкцијама и утврдити да ли постоји и одговорност васпитача – рекао је Драгутин Карановић, директор краљевачког Дома ученика средњих школа у изјави медијима.

Како сазнајемо, насилник је кући у Бор отишао још у четвртак по подне, док је малтретирани дечак прспавао у Дому уз појачани надзор васпитача и „безбедњака“, а потом јуче уз пратњу родитеља отпутовао у родни Деспотовац.

Неочекивана ситуација у Дому која је снимком инцидента на друштвеним мрежама и у медијима узнемирила овдашњу јавност вероватно ће се смирити током предстојећег мини распуста. На надлежним институцијама је ипак да примерено санкционишу одговорне и предузму све мере у циљу спречавања вршњачког насиља.