фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Да хуманост нема границе, показали су данас у селу Сирча, чланови организације „Бунт права“ из Јагодине, који су уручили новчану помоћ Срећку Мијаиловићу, чија је кућа тешко оштећена у поплавном таласу почетком јуна месеца ове године.

– Група наших чланова била је у овом домаћинству одмах након повлачења воде, и тада смо помагали да се уклони талог који је водена бујица оставила за собом. Приликом растанка обећли смо домаћину да његово гостопримство нећемо заборавити, и да ћемо га опет посетити – истиче Душан Марковић, председник организације „Бунт права“.

Стамбени објекти, обрадиве површине и путна инфраструктура у краљевачком крају, у јунским поплавама претрепела су велике штете, много веће него у поплавном таласу 2014. године. На основу поднетих пријава Градске комисије раде на терену на процени штета. Један од тешко оштећених објеката је и дом Срећка Мијаиловића из села Сирча, у који су јуче дошли и гости из Јагодине, и уручили скромну материјалну помоћ.

– Изненађен сам и збуњен, јавили су ми да долазе, и замолили ме да будем код куће. Захвалан сам грађанима Јагодине који су се одазвали хуманитарној акцији организације „Бунт права“ – каже Срећко Мијаиловић.

Након посете Сирчи, госте из Јагодине примио је Марко Матовић, помоћник градоначелника задужен за социјална питања.