фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Револитирани што им није дозвољено да у просторијама краљевачке Градске управе приреде изложбу карикатура Предрага Кораксића Коракса и Душана Петричића под називом „Карикатуром против диктатуре“, чланови овдашњег Удружења грађана „Локални фронт“ извели су јуче несвакидашњи перформанс организујући својеврсну изложбу на – отвореном.

Они су, наиме, носећи на грудима карикатуре наших познатих карикатуриста прошетали центром града, највише се задржавајући пред зградом Градске управе. Како истичу, на први њихов званичан захтев за организовање ове изложбе, упућен 20. новембра, одговорено им је да је просторија за те намене у Градској управи заузета у траженом термину, а на касније дописе и бројне телефонске позиве остали су без одговора.

Чланови „Локалног фронта“ који има своју одборничку групу у краљевачком парламенту, овом приликом су поручили да је сузбијње уметности практично гушење слободе, као и да су на овај начин желели да покажу суграђанима како се могу изборити за своја права, а у овом конкретном случају на право да виде карикатуре у оквиру уметничког пројекта два аутора.