Др Александар Мацан - фото: инфоКВпрес
Др Александар Мацан – фото: инфоКВпрес

Због великог кашњења резултата из лабораторије „Ватрено око“ Клиничког центра Србије, обраду узетих узорака на ковид-19, од данас ће радити Ветеринарско – специјалистички институт (ВСИ) из Краљева.

– Захвални смо колегама из ВСИ, који су се поново укључили у систем, и обраду примљених узорака. Сви резултати биће урађени за 24 сати, и то ће нам омогућити да што лакше пратимо епидемиолошку ситуацију на територији града Краљева – истиче др Александар Мацан, директор ЗЗЈЗ.

Од данас, у Ветеринарско – специјалистички институт стизаће узорковани материјали из Косовске Митровице, Новог Пазара и Краљева.

КОВИД амбуланта- фото: инфоКВпрес
КОВИД амбуланта- фото: инфоКВпрес

Ситуација у Краљеву мења се из сата у сат. Сведоци смо да се свакодневно у ковид амбуланти прегледа и до сто људи, и да у овом тренутку, и поред погоршања епидемиолошке ситуације, нема места паници – ќаже др Мацан.

Најважнија препорука надлежних која је упућена грађанима односи на поштовање прописаних мера, а најбитнија је да се смањи окупљање у већем броју на једном месту. Треба заборавити прославе матура, рођендана, свадбених весеља и оних других прослава које ће морати да буду одложене на одређено време, бар у наредних неколико месеци.