НЕНАД ЗИМОЊИЋ - фото: инфоКВпресс
НЕНАД ЗИМОЊИЋ – фото: инфоКВпресс

Тениска Дејвис куп репрезентација Србије у јуче је стигла у Краљево, и под надзором селектора Ненада Зимоњића већ одрадила првe тренинге у хали спортова крај Ибра где ће од петка до недеље одиграти меч против Индије за опстанак у Светској групи.

Атмосфера у нашем табору је као и увек на завидном нивоу, а Душан Лајовић, Ласло Ђере, Никола Милојевић, Пеђа Крстин и Данило Петровић, који ће се супротставити селекцији Индије, на тренинзима испуњавају све задатке које им је поставља стручни штаб.

– Момци одлично тренирају, сви се максимално труде. На нама је да се до петка што боље адаптирамо. Индијци тренутно тренирају у Београду, а у среду стижу у Краљево тако да ћемо овде имати прилику да сазнамо и нешто више о њима – каже Зимоњић. – Изабрали смо шљаку зато што нам та подлога највише одговара, нарочито Лајовићу и Ђереу. Мислим да су њих двојица фаворити у сингл мечевима, док у дублу ту улогу препуштамо гостима. Оптимиста сам и верујем да ћемо из града на Ибру опет отићи уздигнутих руку.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Велика жеља и селектора и играча је да током дуела против Индије имају велику подршку навијача, попут оне из 2015. када је пред краљевачком публиком максималним резултатом на плећа оборена репрезентација Хрватске.

– Важно је да победимо Индију јер тако добијамо улогу носиоца при наредном жребу и могућност да извучемо лакшег противника – истакао је селектор Србије, а потом се осврнуо и на промену формата Дејвис купа од наредне године.

– С једне стране добре су промене, а с друге треба сачекати и видети како ће то изгледати. Предност овог формата такмичења је била управо та што је домаћа публика имала прилику да гледа врхунски тенис нарочито у земљама које немају велике турнире, а играчи да наступају пред својим навијачима у посебној, често узаврелој атмосфери. То је била велика драж Дејвис купа – наглашава Зимоњић. – Скептичан сам како ће сада то све бити, јер ће од четвртфинала некако све подсећати на својевремено такмичење у Дизелдорфу где сам играо са Јанком и Виктором и чак смо га два пута освојили. Време ће показати да ли је промена била оправдана.


фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Говорио сам и док је Новак пролазио кроз кризу резултата, повреду, операцију и повратак на терен да је потребно стрпљење, да је потребно време. Тачно то се и десило. Тежак је пут некога ко је навикао да нон-стоп напредује, навикао на највеће успехе, а Новакова каријера је таква да је константно ишла узлазном путањом. И, дошло је можда до засићења зато што је остварио све што је могло да се оствари у тенису – прокоментарисао је Зимоњић најновији гренд-слем успех најбољег српског тенисера. – Ђоковић једноставно не би био то што јесте да није овако реаговао и постигао значајне резултате после свих проблема које је имао. Не сумњам да ће наставити са сјајним играма и исписивањем тениске историје. А тако и свима нама, нашем народу и навијачима, причинити још много задовољства.