Др Милан ПАРЕЗАНОВИЋ - фото: инфоКВпрес
Др Милан ПАРЕЗАНОВИЋ – фото: инфоКВпрес

У ковид болници имамо 64 хоспитализованих пацијената, петоро више у односу на претходни дан. Један пацијент је преминуо током минулих 24 сата, деветоро је на интензвној нези, од којих двоје на респиратору. Све су то пацијенти са тешком клиничком сликом и са обостраном упалом плућа.

Овако у најкраћем гласи недељни корона „рапорт“ др Милана Парезановића, начелника Инфективног одељења и помоћника директора за интернистички сектор Опште болнице „Студеница“, о актуелној ситуацији у краљевачкој Ковид болници.

– Упркос нешто нижим цифрама на дневном нивоу и смањењу броја новозаражених у Краљеву, далеко од тога да је опасност прошла. И даље имамо велики број пријема, као и прегледа у ковид амбуланти – нагласио је др Парезановић, додајући да је због короне тренутно 11 медицинских радника ван строја, од тога је седморо оболелих, док је четворо у изолацији због потенцијалног контакта.

Он је још једном апеловао на своје суграђане да се вакцинишу и да се придржавају епидемиолошких мера.

– То се посебно односи на предстојеће ускршње и првомајске празнике. Молио бих, ако је могуће, да буде што мање скупова, да се сви придржавамо основних мера, ношења маски и дистанци – поручио је др Парезановић. – Морамо сви још мало да се стрпимо и уздржимо до стицања колективног имунитета.