фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Појачаним надзором и контролом „дивљих“ таксиста који нелегално обављају јавни превоз, као и регистрованих такси превозника који без дозволе пружају услуге такозваног линијског превоза путника наплаћујући то по цени аутобуске карте, а не по таксиметру, краљевачка градска власт одлучна је у намери да успостави ред у јавном градском и приградском превозу.

Према градској одлуци, возила нелегалних таксиста и оних који без дозволе обављају линијски превоз путника у будуће ће бити одмах по затицању искључивана из саобраћаја. Уз казну за обављање нелегалне делатности њихови власници мораће да плаћају и лежарину возила на једном од паркинга ЈКП „Чистоћа“.

– Локална самоуправа сваког месеца плаћа субвенцију за градски и приградски превоз. Наш партнер у обављању јавног превоза добија новац од продатих карата и субвенцију, али има мање путника због нелегалних линијских и дивљих таксија – појашњава др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Према његовим речима, коришћењем услуга нелегалних превозника угрожава се безбедност путника јер су њихови аутомобили углавном дотрајали и технички неисправни, а возачи непрофесионални, као и нормално функционисање регуларног аутобуског и такси превоза.

– Одлучни смо у намери да уведемо ред у овој области – поручио је први човек града на Ибру.