ПРЕМА још незваничним, али готово извесним резултатима, на локалним изборима у Краљеву највећи број гласова – 37,62 одсто, добила је листа „Александар Вучић – Србија побеђује“, односно коалиција окупљена око Српске напредне странке, и тако освојила 37 од укупно 70 одборничких мандата у Скупштини града Краљева.

Листа „Ивица Дачић – СПС-ЈС Драган Марковић Палма“ са 12,29 одсто гласова може да рачуна на 12 мандата, а листа „Двери – да вратимо живот Краљеву – Драган Весовић“ са 6,56 одсто на шест одборничких мандата. Група грађана „Староседеоци Краљева и околине – Саво Вељковић“ освојила је 5,46 одсто и пет мандата, а исти проценат и број мандата освојила је Српска радикална странка која се после четворогодишње паузе враћа у краљевачки парламент. Највеће избенађење је свакако листа Удружења грађана „Локални фронт“ које је са 5,95 одсто гласова освојило највероватније пет мандата.

Листа „За боље и праведно Краљево (ДС, ЛДП, Русинско-демократска странка-НПС)–Вукомир Митровић“, према прелиминарним резултатима  освојила је 4,95 одсто и остала испод цензуса.

Са освојених 37 од укупно 70 одборничких места, напредњачка коалиција је у позицији да сама формира локалну власт, а хоће ли јој се придружити још нека странка показаће дани пред нама.