lab1

Игнорисање препорука стручњака и непоштовање епидемилошких мера, сада већ више него очигледно допринели су повеђању броја потврђених случајева инфекције корона вирусом на територији Краљева.

Како је саопштио овдашњи Кризни штаб на основу информација добијених из Завода за јавно здравље, од укупно 23 узорка тестираних у суботу у лабораторији „Ватрено око“ Клиничког центра Србије, чак седам је позитивно на ковид-19, па је од почетка епидемије на територији Краљева регистровано 83 пацијената заражених корона вирусом.

На раст броја заражених у минулих десет дана упозоравају и стручњаци краљевачког Завода за јавно Здраваље (ЗЗЈЗ) наводећи податак да је од 17. јуна у граду на Ибру регистрован 31 нови случај инфекције са средње тешком клиничком сликом која захтева хоспитализацију.

– Очигледно је да се препоруке о окупљањима било које врсте, нарочито у затвореном простору где углавном борави млађа популација, као и о социјалној дистанци и личној самозаштити не поштују – каже др Александар Мацан, директор ЗЗЈЗ. – Морамо да будемо одговорнији, да примењујемо превентивне мере и да на тај начин спречимо ширење инфекције.