putevi srpske vojske

Поводом обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата, Културни центар „Рибница“ Краљево организује Мултимедијалну изложбу „Путеви српске војске“. У оквиру програма, који ће се одржати у  Свечаној сали Градске управе у петак, 9. новембра са почетком у 19.30 сати, биће приказан документарни филм „Бициклом путевима српске војске“ и отворена изложба фотографија.

Аутор пројекта је Стефан Лукић – графички дизајнер, документариста, авантуриста и путописац, који инспирацију тражи у истраживању изолованих подручја, култура и људи. Посебан сегмент у области културног и истраживачког рада заузима историја Балкана и Срба током Првог светског рата. Пројекат обухвата четири године путовања бициклом, пешачења, истраживања и документовања чињеница, занимљивости и непознатих детаља о једном од највећих егзодуса у историји.

putevi#srpske#vojske

Документарни филм сниман је 2014. и 2015. године на путу од Чачка до Крфа преко Црне Горе и Албаније, и од Крфа до Чачка преко Епира, Охрида, Скопља и Ниша…

Изложба обухвата више од 40 фотографија и посебно дизајнирану картицу/графику о месту и путовању у оквиру којег су фотографије снимљене.