ФРЕЗИЈАДА#2018

ТРАДИЦИОНАЛНО У ПРОГОРЕЛИЦИ И ОВЕ ГОДИНЕ ОДРЖАН РЕВИЈАЛНО – ЗАБАВНИ СКУП ЉУБИТЕЉА И ВЛАСНИКА МОТОКУЛТИВАТОРА – „ФРЕЗИЈАДА“ 

У организацији Удружења грађана „Долина краљева“, Месне заједнице Прогорелица и истоименог фудбалског клуба, у овом селу данас је одржан четврти по реду ревијално-забавни скуп љубитеља и власника мотокултиватора – „Фрезијада 2018“.

Ова несвакидашња манифестација и ове године окупила је педесетак власника и љубитеља лаких пољопривредних машина – мотокултиватора из целог краљевачког краја и околине. После свечаног отварања, уследио је дефиле кроз село фрезама посебно уређеним и украшеним за ову прилику, а потом и скуп на ливади код такозване Бугарске чесме на којем су учесници, као и бројни радозналци, могли да разгледају машине, међусобно се упознају и размене искуства.

– Прогорелица има највише фреза по броју становника и то поносно истиче. Овдашњи мештани су још почетком осамдесетих година прошлог века због недостатка новца и уситњености земљишта дали предност мотокултиватору у односу на трактор као пољопривредној машини – каже Славко Марић, председник Удружења „Долина краљева“. – Као и лане, на крају дружења наградићемо најоригиналније и најкреативније мотокултиваторе, а све је, као што и доликује, зачињено богатим забавним програмом.