фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Упркос наредбама, препорукама, мерама и упутствима да се  у што више избегава непосредан контакт између људи, да се без велике потребе не излази напоље и да се стриктно поштује растојање од бар два метра, то није утицало на Краљевчане, углавном оне млађе генерације, да се минулог викенда, истина пре почетка полицијског часа, у великом броју шетају кејом крај Ибра, седе и друже се на оближњим клупама и крај саме реке…

На овом популарном шеталишту могли су се затећи загрљени заљубљени парови, групе од по неколико младића и девојка, мајке са колицима за бебе, родитељи у шетњи са својим малишанима, као да је потпуно обичан, пролећни дан у граду…

– Разматрамо могућност да и ово шеталиште затворимо, нарочито јер нас очекују топлији дани и лепше време. Пратимо ситуацију и ускоро ћемо проценити да ли је неопходно да и у овом делу града уведемо забрану било каквог окупљања – каже градоначелник Краљева др Предраг Терзић, командант Градског штаба за ванредне ситуације.

Било је и оних Краљевчана који су фотографије свог боравка са друштвом на шеталишту крај Ибра поставили и на друштвене мреже, што је наишло на велики број, углавном негативних, коментара.

– Све што радимо, свде мере које доносимо, све што препоручујемо, а не ретко и молимо, чинимо у интересу наших грађана – додао је Терзић. – Понављам по ко зна који пут да морамо бити дисциплиновани, солидарни, стрпљиви и одговорни јер само тако можемо сачувати и свије и туђ здравље и животе.