фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Како би се мештанима села краљевачког краја, удаљених од Полицијске управе и полицијских станица, омогућило да брже и једноставније поднесу захтеве за лична документа или разговарају са полицијским службеницима, од 2. па до 6. децембра у укупно 10 села на подручју ПУ Краљево боравиће мобилни информациони центар Министарства унутрашњих послова.

– У овом мобилним центрама грађани ће моћи да обаве све оне послове због којих би морали да превале и по неколико дестина километара до најближе полицијске станице или Полицијске управе. Истовремено грађани ће бити у прилици и да добију и све неопходне информације о начину подизања личних докумената, а ми ћемо се потрудити да им их наши мобилни тимови донесу буквално на кућну адресу – каже Александар Максимовић, капетан полиције ПУ Краљево.

Да је ово прави потез МУП, сведоче и речи мештана поморавског села Мрсаћ, петнаестак километара удаљеног од Краљева, који су данас имали прилику да први на овај начин остваре своје потребе везане за управне послове.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Мрсаћ има око 1.300, претежно старијих мештана, који уз све своје пољопривредне обавезе нису често у могућности да оду у Краљево и практично изгубе цео дан како би извадили личну карту, пасош или возачку дозволу. Зато је ово одлична акција МУП и надам се да се неће све завршити само на једном дану, већ да ће постати и пракса – каже Милан Николић из Мрсаћа.

Осим у овом поморавском селу, мобилни информациони ценатар МУП у понедељак је боравио и у оближњем селу Самаила. У уторак ће бити на услузи најпре мештанима Чукојевца, а потом и Раванице, док ће у среду боравити у Метикошима и Каменици. У четвртак је планиран боравак у Јошаничкој Бањи и Градцу на територији општине Рашка, а у петак у врњачким селима Грачац и Станишинци.

– Ово је један од сјајних пројеката којим се заправо државни органи приближавају обичном човеку, да му реше његов проблем и да му изађу у сусрет – наглашава др Раде Јовић, овдашњи народни посланик. – Свакодневни живот нам можда и понајвише загорчавају бирократско-административне перипетије. Зато ће од овога велики бенефит имати мештани наших села, нарочитио они најстарији.