фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У складу са епидемиолошким мерама и препорукама и у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића и градоначелника Краљева др Предрага Терзића, на спортским теренима крај ибра у петак је отворен Мали сајам спорта.

У организацији овдашњег Спортског савеза, циљ ове манифестације одржане без присуства публике је да се покаже да разни спортови могу да се играју и спроводе и у отежаним условима услед светске пандемије корона вирусом.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– У Европској недељи спорта промовишемо здраве стилове живота, бављење рекреацијом, али и успехе краљевачких спортиста, Наш заједнички задатак је да мотивишемо што више грађана да се рекреацијом и да уђу у систем професионалног спорта – рекао је министар Удовичић.

Он је овом приликом заједно са градоначелником Терзићем најавио и нова улагања у спортску инфраструктуру, попут изградње затвореног базена и новог фудбалског стадиона, као и спортска надметања на реконструисаним објектима.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Атлетичари су на реконструисаном стадиону добили одличне услове, као и сви остали који ће користити овај објекат. Очекујемо да Краљево наредне године буде и домаћин Бакланског шампионата у атлетици – додао је Удовичић. – Међународним такмичењима додатно ћемо промовисати спорт, рекреацију и туризам краљевачког краја.