фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Задовољан сам стањењм безбедности на територији Полицијске управе Краљево. Од јула прошле године имамо смањење стопе криминалитета, није било извршења тешких кривичних дела, уз добар оперативни рад полиције, што значи да полиција влада ситуацијом на терену и не дозвољава јачање криминала. Као друштво морамо интензивније да радимо на смањењу малолетничког криминала уз укључивање свих институција Републике Србије.

Ово је данас изјавио министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић приликом посете Полицијској управи Краљево.

Захваљујући се свим људима из Министарства који учествују у пројекту „Безбедност деце у школама“, министар је овом приликом истакао да су на овај начин и деци и родитељима приближене све опасности које владају у савременом свету, од сајбер безбедности, безбедности у саобраћају, као и прича о насиљу и о томе шта заједно можемо да урадимо у борби против наркотика.

– Мислим да ће све то дати озбиљно добре резултате у наредним годинама када наша деца буду свеснија шта су све изазови и како могу да се заштите. У том смислу задовољн сам и повећаном запленом наркотика на територији ПУ Краљево, где је са 106 килограма наркотика остварен бољи резултат него претходне године. Очекујем још интензивнији рад да покажемо да полиција може у сваком тренутку да добије борбу против те и сваке друге врсте криминала – додао је Стефановић.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уз сумирање резултата у протеклих годину дана, овом приликом разговарано је и о побољшању услова рада припадника МУП.

– Од наредног месеца припадници МУП ће имати веће плате, планирамо обнављање униформи за највећи део састава редовне полиције и нову опрему за Жандармерију. Договорили смо реконструкцију шалтер сале у ПУ Краљево што ће омогићити полицајцима да боље обављају свој посао и грађанима да брже и ефикасније остваре своје потребе везане за управне послове. Наставићемо са пријемом у састав полиције нових људи. У овој класи се сада налази један део младих који ће ускоро почети да раде у ПУ Краљево, али ћемо наредне године примити нове људе претежно на територији Краљева и Врњачке Бање где нам је попоуњеност испод републичког просека – нагласио је министар Стефановић. – У поступку је је регистрација новог ватрогасног возила, а стићи ће и нова теренска возила у наредних десетак дана за овдашњи Сектор за ванредне ситуације, као и нове униформе за комплетан састав Сектора.