фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Обука је оно што разликује успешну, победничку војску од оне која губи ратове. Обука је оно што мора да разликује и нашег војника. Војска Србије ће у наредном периоду онима који добровољно служе војни рок омогућити и курсеве и вештине који ће им бити корисни и у цивилству. Као што је некада било, Војска је прилика не само да овладате војним вештинама, већ и вештинама које ће вама бити потребне у цивилству и од којих ћете моћи можда и да живите.

Ово је данас на аутодрому „Берановац“ код Краљева изјавио министар одбране Александар Вулин обилазећи кадете 140. класе Војне академије који се на овом полигону тренутно обучавају за возачке „Б“ и „Ц1!“ категорије.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Свако улагање у Војску јесте заправо улагање у квалитет живота сваког нашег грађанина. Што наша обука буде била боља, наши полигони и техника бољи, што будемо имали више практичних курсева и вештина које ћемо понудити људима из цивилства, сигуран сам да ћемо тиме учинити и већу услугу држави јер већи број обучених људи значи и сигурнију Србију – додао је Вулин.

Овом приликом министар одбране је истакао и да ће Војска Србије, након вишегодишњег свесног и намерног занемаривања обуке, појачано улагати и у квалитет својих центара за обуку, баш као што улаже и у квалитет саме обуке.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– У наредном периоду уложићемо још више новца и још више енергије да сви наши центри за обуку повећају своје капацитете како би могли да приме већи број полазника, али и да обезбедимо одговарајућа техничка средства којима би обуку могли да подигнемо на виши ниво.