фото: инфоКВпрес

На стрелишту „Жича“ и на војном полигону „Берановац“ до 3. септембра одржава се такмичење војнополицијских јединица под називом „Чувар реда“ у оквиру традиционалних Међународних војних игара.

фото: инфоКВпрес

Током прва два дана надметања, своје вештине у гађању демонстрирале су екипе војних полиција из Руске федерације, Казахстана, Ирана, Катара, Кипра и домаћина Србије. На програму је најпре било појединачно гађање аутоматском пушком 7,62 мм М70, као и полуаутоматским пиштољем 9 мм „Глок“, а потом су другог дана у дисциплини „Гађање патроле војне полиције“ такмичарске екипе решавале ватрене задатке у симулацији борбеног окружења.

фото: инфоКВпрес

Након првог такмичарског дана на табели су се издвојиле екипе Руске федерације и Србије испред Казахстана, неизвесност је настављена и током друге фазе, па је јасно да ће одлука о укупном победнику пасти у најзахтевнијим дисциплинама.

фото: инфоКВпрес

На полигону Берановац учесници ће се у среду најпре огледати на „Стази војног полицајца“ која комбинује вештине и процедуре које војни полицајци користе током своје службе. На крају, у петак је на програму „Трка хероја“ током које ће такмичари морати да савладају укупно 30 препрека на захтевној шумској стази дугачкој чак 12 килиометара.