др Весна Павловић (л) и др Кристина Јевтовић
др Весна Павловић (л) и др Кристина Јевтовић

Одлуком Владе Републике Србије дата је сагласност Минстарству здравља о запошљавању 100 дипломаца медицинских факултета у здравственим установама у Србији. Овом одлуком Влада је подржала најуспешније студенте који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате, а тиме се будућим лекарима омогућава усавршавање у области медицине у оквиру државног система здравствене заштите.

Међу 100 најбољих су и две докторке из Краљева – Кристина Јевтовић и Весна Павловић, које су Медицински факултет завршиле са просеком изнад 9,50.

– Ово је оставрење мог сна, рекла је др Кристина Јевтовић, која је завршила Медицински факултет у Крагујевцу 2015. године са просеком 9,60.  Добити данас радно место и специјализацију је заиста остварење сна. Поносна сам и надам се да су то и људи који су веровали у мене, рекла је др Кристина Јевтовић, која је изабрала специјализацију из педијатрије, будући да јој је то давнашња жеља.

– Ово је јединствена прилика која нам омогућује да наставимо рад у својој земљи, окружени породицом и пријатељима. Факултет сам завршила у Крагујевцу 2016. године са просечном оценом 9,80 и надам се да ћу исто тако бити успешна и у области радиологије коју сам изабрала – истиче др Весна Павловић.

Свих 100 студената од данас добијају посао, специјализацију и плаћене докторске студије, чиме су им отоврена врата да буду и професори на неком од медицинских факултета.