masovna#tuca#romsko#2

У масовној тучи која се данас око 14.30 догодила у  ромском насељу једна особа задобила је тешке повреде главе због којих је хитно пребачена у Клинички центар у Крагујевцу, док је још пет повређених особа, међу којима је и једно дванаестогодишње дете, сви ромске националности, збринуто у Општој болници „Студеница“ у Краљеву.

masovna#tuca#romsko#2

Како сазнајемо, користећи стару мачету и ножеве и, за сада незванично, ватрено оружје, у тучи су учествовали чланови две ромске породице који су чак и у родбинским односима, а иако нико од становника овог насеља не зна прави разлог сукоба претпоставља се да су у питању неки од раније нерашчишћени рачуни и размирице.

masovna#tuca#romsko#2

– Тридесетогодишњег сина су ми исекли и претукли овде пред кућом и то породица чију је кћерку оженио мој други син. Откуд знам зашто, било је и раније свађа између наше две породице – каже бака Санија Симоновић коју смо затекли како чисти трагове крви у дворишту. – Сина су ударали чиме су стигли, чула сам и како су одјекнула два пуцња. Тешко је повређен, надам се да ће се опоравити.

masovna#tuca#romsko#2

Нико од комшија са којима смо разговарали није знао да нам каже који је мотив масовне туче чију је ескалацију спречила ефикасна интервенција краљевачке полиције.

masovna#tuca#romsko#2

– Колико сам чуо они су се побили прво у недељу поподне. И тада је долазила полиција и мислили смо да се све смирило. Сада су се опет потукли. Стварно не знам због чега – каже један од комшија.

Полиција је на лицу места, увиђај је у току.