фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Окићени српским заставама, група од 27 момака из Косовске Митровице и Лепосавића која се у петак пешице упутила за Београд како би, како кажу, подржали државну политику коју води председник Александар Вучић за очување Косова и Метохије у саставу Србије, данас је стигла у Краљево.

На овом маршу група храбрих младића са КиМ пешице ће превалити више од 300 километара како би у српску престоницу стигли 19. априла на велики скуп „За будућност Србије“. Након предаха и преноћишта сутра ујутру настављају свој храбри, несвакидашњи подухват.

– Прешли смо више од 100 километара и морам да признам да није било лако, нарочито у овим временским условима. Ништа нас, међутим, неће обесхрабрити да наставимо даље јер подршка коју добијамо успут даје нам снагу и мотивацију да испунимо циљ и 19. априла стигнемо у Београд – каже за „Новости“ Ненад Георгијев, учесник марша.

Он додаје да је КиМ српска духовна колевка и докле год се наш народ буде држао своје историје, вере и културе одолеће свим искушењима и изазовима.

– Ми Срби са КиМ добро знамо да председник Вучић чини свакодневне напоре да од Србије створи економски јаку и стабилну државу – додаје Георгијев. – Једино таква држава гарант је нашег опстанка на простору свете косовско-метохијске земље.