ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА НЕЗАПАМЋЕНЕ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У КРАЉЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ЈАРЧУЈАК

Сахрана посмртних остатака Предрага и Милунке Алексић и њиховог сина Славољуба сутра на локалном гробљу

Седамдесетрогодишња Милунка Алексић, мајка Славице Лазић (51) која је у среду, око 2 сата ујутро, у породичној кући у краљевачком приградском насељу Јарчујак свирепо на спавању убила свог оца и брата, подлегла је јуче тешким повредама у Општој болници „Студеница“ у Краљеву као трећа жртва овог незапамћеног злочина у краљевачком крају.

dsc_2668

У породичној, крвавој, трагедији која је шокирала и потресла све мештане овог мирног насеља и становнике града на Ибру Славица је, из још неутврђених разлога секиром убила своје родитеље Предрага (75) и Милунку Алексић, а потом и свог старијег брата Славољуба Алексића (55) и то док су спавали. После крвовог пира, како незванично сазнајемо, Славица је позвала полицију и пријавила шта је учинила речима „Све сам их побила“, али се касније на саслушању у краљевачкој Полицијској управи бранила ћутањем. Због сумње да је починила тешко, троструко убиство, одређено јој је задржавање у полицијском притвору до 48 сати и првог саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Њем отац Предраг, познатији у насељу као Драган, на месту је преминуо, док је брат Славољуб убрзо подлегао повредама у краљевачкој болници. Борба лекара за живот мајке Миланке која је задобила тешке повреде главе и тела потрајала је дуже од 24 сата. Несрећној жени, међутим, није било спаса и она је преминула јуче око 5 сати ујутро.

Искрено жалећи своје комшије, мештани Јарчујка и даље у неверици само нагађају мотиве овог стравичног злочина. Претпостављају да се, највероватније, ради о породичним размирицама али и додају да никада нису чули да је из породичне куће Алексића одјекивала гласна свађа.

– Не могу ни да претпоставим шта се те кобне ноћи догодило и шта је натерало Славицу на тај безумни чин, да тако свирепо, готово зверски побије своје најближе. Њу смо слабо познавали, доселила се код родитеља после развода, на улици се чак није ни јављала комшијама. Знам да има две кћерке које већ имају своје породице, а причало се по насељу да има психичких проблема. Вероватно је ово и урадила у стању психичке растројености. О Предрагу, Миланки и Славољубу могу само све најбоље да кажем – прича један од комшија.

dsc_2723

У улици Душана Карапанџића у насељу Јарчујак јуче готово сабласна тишина. У кући Алексића где се догодио злочин нема никога. Испред улазних врата стоје умрлице трагично настрадалих Предрага, Мулинке и Славољуба.

– Овде смо се доселили после рата на Косову. Мој супруг, Предрагов брат преминуо је пре девет година и од тада са њима нисам била у добрим односима, али их искрено жалим. Највише ми је жао Славољуба, нашег Саше, који је био много добар човек, увек са осмехом на лицу, а и хармонику је баш лепо умео да свира. О Славици не знам шта да кажем, нисамо много комуницирале – кроз сузе каже осамдесетчетворогодишња бака, рођака и прва комшиница трагично настрадалих Алексића, уз молбу да јој не објавлјујемо име. – Из њихове куће никада се није чула гласна свађа или нешто друго. Још не могу да поверујем шта се догодило. Трагедија сине, шта друго… Угаси се кућа преко ноћи…

Сахрана посмртних остатака Предрага и Милунке Алексић и њиховог сина Славољуба биће обављена сутра у 12 сати на локалном гробљу.


ЈЕЗИВ ПРИЗОР

КАКО незванично сазнајемо, полицајци који су кобне ноћи обављали увиђај, на месту злочина затекли су језив призор. У спаваћим собама крви је било по креветима, зидовима, теписима… У моменту када је стигла хитна помоћ Славољуб и Миланка су још давали знаке живота, али им, на жалост, није било спаса.


ВРЕДНА ПОРОДИЦА

ЗА трагично настрадале Алексиће њихове комшије кажу да су били добри и вредни људи. Предраг је био пензионисани возач аутобуса, најпре на Косову, а потом и у краљевачком „Аутотранспорту“, док је Миланка радила као куварица. Син Славољуб је најпре радио у „Магнохрому“, а потом и као грађевинац у овдашњем „Каблару“, али је због здравствених проблема отишао у инвалидску пензију.