ДРАГАН ШИБАЛИЋ - Пред полазак за Индију
ДРАГАН ШИБАЛИЋ – Пред полазак за Индију

ЛОПОВИ ЈУЧЕ ПОПОДНЕ ОБИЛИ ПОРОДИЧНУ КУЋУ ДРАГАНА ШИБАЛИЋА У НАСЕЉУ ЈОВАЦ. МЕЂУ УКРАДЕНИМ СТВАРИМА ОДНЕЛИ И ДВЕ БИЦИКЛЕ НА КОЈИМА ЈЕ ПРЕВАЛИО ХИЉАДЕ КИЛОМЕТАРА ПО РУСИЈИ, ТУРСКОЈ, ШПАНИЈИ, ИНДИЈИ… ПОЛИЦИЈА ОБАВИЛА УВИЂАЈ И ТРАГА ЗА ПОЧИНИОЦИМА 

Јуче по подне, за сада непознати лопови опљакали су у насељу Јовац, породичну кућу краљевачког бициклисте и авантуристе Драгана Шибалића (39), познатог домаћој јавности по својим бројним путешествијима на два точка – од Србије до Токија, као и по Русији, Турској, Шпанији и Индији.

Обивши најпре подрум, лопови су украли две Шибалићеве бицикле, и то једну којом је прошле године „крстарио“ Хималајима, Непалом и Индијом и другу којом је 2014. из града на Ибру до Шпаније превалио 7.500 километара како би бодрио српску кошаркашку репрезентацију на Светском првенству. Према Шибалићевим речима, лопови су се потом мередевинама попели на спрат породичне куће одакле су однели колекцију ретких страних металних новчића као и један златни ланац и прстен.

ДРАГАН ШИБАЛИЋ - Пред полазак за Шпанију
ДРАГАН ШИБАЛИЋ – Пред полазак за Шпанију

– Највише ми је жао бицикли јер ме за њих вежу успомене са путовања. Као да су ми однели део живота, тако се осећам. Те бицикле за мене много значе, а лопови ће највероватније покушати да их „утопе“ на бувљаку – прича Шибалић. – У кући је све било испретурано, а интересантно је да лопови нису однели „лап-топ“ у којем се налазе фотографије са мојих путешествија.

Полиција је обавила увиђај и, како незванично сазнајемо, није пронашла отиске.

– Изгледа да се ради о „професионалцима“ јер су очигледно имали рукавице – додаје краљевачки авантуриста. – Ако неко негде примети моје бицикле молим да ми одмах јави, а спреман сам и да наградим поштеног налазача…