фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Градски Кризни штаб саопштио је да је најновији извештај о епидемилошкој ситуацији на територији Краљева за 29.јул да – нема извештаја са бројем новозаражених ковидом-19!?

У краљевачки Завод за јавно здравље, наиме, данас нису стигли резултати тестираних узорака у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници. Тако је, као и претходног дана, од почетка епидемије до сада званично потврђено 1.151. случај инфекције, од којих је 1.099 регистровано у другом налету короне, од 17. јуна.

Како су саопштили и Кризни штаб и Општа болница „Студеница“, у овој установи од последица ковид-19 преминуло је још двоје пацијената, тако да је број Краљевчана који су изгубили битку са овим опаким вирусом порастао на 28.

Остаје да се види када ће и да ли ће овдашњи Ветеринарски специјалистички институт (ВСИ) поново почети да обавља тестирање узорака, пошто тај задатак са горе поменутом лабораторијом у Батајници очигледно не функционише на најбољи начин. У краљевчком ВСИ у првом налету короне тестирано је око 9.000 узорака, а у другом, од 6. јула, више од 3.500. Због наводног недостатака одређених реагенаса, стручњаци ове установе морали су да привремено обуставе ове активности, а праве информације хоће ли наставити поврени посао, бар за сада – нема.

Оно што је сасвим извесно, то је да су оваквом ситуацијом највише погођени грађани који чекају резултате својих тестова. У овом тренутку нико не може да им каже и до када.