буђење#бојан#оташевић

У галерији Културног центра „Рибница“ у Краљеву отворена је изложба краљевачког уметника Бојана Оташевића под називом „Буђење“.

Овом приликом Оташeвић је прeдставио своје радовe насталe истраживањeм у различитим мeдијима. Порeд доминантно заступљeнe традиционалнe сликe извeдeнe у тeхникама акрил и уљe на платну, на изложби су такођe приказани асамблажи, рeди-мeјд објeкти и инсталацијe, као доказ умeтниковe жеље да изађe из дводимeнзионалног простора сликe.
„Буђење“ обухвата тридесетак слика и уметничких инсталација, створених у последње две године. Мисија и циљ радова, како напомиње аутор, није да изазову задовољство код посматрача, већ они опомињу, указују, освешћују и буде.

– Оно што свесног човека разликује од роба је став, мишљење, критика. Слобода мисли, а посебно слобода критичке мисли је неопходна да би друштво било боље, да би целокупан систем био стабилнији, да бисмо нашим потомцима оставили неки бољи свет, неки бољи живот. „Буђење“ представља буђење у себи и према себи, према ближњима, породици, заједници, буђење на националном и планетарном нивоу – рекао је овом приликом Оташевић.

Изложба радова у галерији КЦ Рибница биће отворена до 8. децембра.