фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После одличне организације Дејвис куп мечева репрезентације Србије против Хрватске 2015. и Индије 2018. године, као и дуела ФЕД купа против Шпаније 2016., Краљево је поново добило поверење Тениског савеза Србије да у априлу ове године опет угости наше најбоље тенисерке.

По речима градоначелника Краљева др Предрага Терзића, Фед куп репрезернтација Србије ће 17. и 18. априла у новој хали спортова крај Ибра угостити националну селекцију Канаде у оквиру плеј офа за пласман у квалификације Светске групе ФЕД купа 2021. године.

– Наш град свакако је постао један од важних спортских центара Србије спреман да на највишем нивоу организује међународна репрезентативна такмичења. То смо показали и доказали организујући тениске, одбојкашке, рукометне и кошаркашке спектакле, а то ћемо потврдити и у априлу када ћемо бити домаћини ФЕД купа, као и почетком јуна када нам следи Лига нација за одбојкаше – задовољно констатује градоначелник Терзић.

ФЕД куп репрезентација Србије у Краљеву је 2016. године угостила селекцију Шпаније. Предвођене Мугурузом и Суарез Наваро гошће су тада славиле са убедљивих 4:0 препустивши Српкињама у четири меча само један сет. У граду на Ибру сви се надају да ће овога пута против Канде наше тенисерке имати више успеха.