фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Комеморативним скупом у Свечаној сали Градске управе Краљевчани су се данас на пригодан начин опростили од недавно преминулог Предрага Живковића Тозовца, легендарног певача, композитора и хармоникаша, рођеног у Краљеву, који је током своје дугогодишње и плодне каријере подарио неке од најлепших и незаборавних народних песама.

– Био је и остао Краљевчанин, а за све што је урадио за свој родни град у којем је завршио основну школу и Гимназију бар мало смо му се одужили звањем почасног грађанина – рекао је поред остолаг др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

У присуству пријатеља, познаника и поштоваоца, осим градоначелника од Тозовца су се опростили и школски друг др Милан Матијевић, као и естрадни уметник Новица Неговановић, дугогодишњи пријатељ, колега и сарадник.

– Када оде једна оваква громада од човека, схватите да великани заиста вечно живе. Све што бих рекао за нашег Тозу биће мало. Био је посебан, понос овог града, сви смо тежили да будемо слични њему. Изгубили смо најбољег, Тоза је непоновљив – рекао је Неговановић. – Много смо се дружили, сећам се Калемегданске терсе где смо се после концерата окупљали. Ту је певао Звонко Богдан, волели смо да га слушамо. Ту су обавезно били и Тома Здравковић, Недељко Билкић… Певаћемо његове песме, нећемо га заборавити.

У музиком делу наступио је Неговановићев син на хармоници, а потом су он и Раша Павловић акапела отпевали стихове Тозовчеву песме – У Мораву цуре загазиле…

фото: инфоКВпрес