ssipka 1АВАНТУРА НЕБЕСКИМ ПУТЕВИМА ХИМАЛАЈА

Након прошлогодишњег седмомесечног путешествија и 14.000 бициклом пређених километара од Србије до Токија, Краљевчанин Драган Шибалић (38), заљубљеник у бициклизам и спорт, започеће нову, несвакидашњу бициклистичку авантуру.

Под слоганом „Небеским путевима Хималаја“, овај авантуриста из града на Ибру у суботу креће на петомесечну бициклистичку туру Индијом током које ће на два точка превалити чак 7.500 километара.

– У петак авионом крећем из Београда за Њу Делхи у којем дан касније започињем нову авантуру. Ову руту нисам баш детаљно испланирао, идем где ме пут буде водио, да прокрстарим интригантном и фасцинантном Индијом. Највећим делом возићу небеским путевима Хималаја, једним од најсурувијих, а уједно и најлепших предела на нашој планети. Планирам да посетим Непал, мистериозну државицу Сиким, а у регији Кашмир попећу се на надморску висину од 5.522 метра – открива нам Драган Шибалић само један део своје авантуре.

Повратак у Србију овај храбри Краљевчанин планирао је за средину новембра. До тада ће у Индији дневно прелазити од 100 до 150 километара у урбаним деловима земље, а када почну захтевни успони највише педесетак километара. Спаваће углавном у шатору јер, како каже, иде пределима удаљеним од цивилизације, а храном и осталим потрепштинама снабдевће се у селима кроз која буде пролазио.

-Чуо сам да су путеви лоши, али сам бицикл добро припремио тако да ме ни најтежи терени, ни најсуровији услови неће зауставити – кроз смех додаје популарни „Шипка“.

Као велики заљубљеник у бициклизам, Драган је прошле године од Краљева до престонице Јапана превалио невероватних 14.000 километара, а 2014. укупно 11.220, и то 7.500 како би пружио подршку кошаркашима Партизана на евролигашким гостовањима у Москви, Краснодару и Истанбулу, и још 3.720 да би бодрио српску кошаркашку репрезентацију на „Мундобаскету“ у Шпанији.

– Са сваког путовања враћам се богатији за нова искуства и бројна нова пријатељства – појашњава Шибалић. – Оно што ме вуче напред је изазов да себи поставим нове циљеве, да истражим непознато, да испитам границе својих могућности.

Па, нека ти је срећан пут, мајсторе!

ПОДРШКА

УЗ велику подршку родбине и пријатеља, Шибалићеву нову бициклистичку авантуру подржали су и компанија „Даикин“, „Планета спорт“, краљевачка локална самоуправа…

– Свима који ме подржавају и помажу у складу са својим могућностима дугујем велику захвалност. Без њих нишtа од овога не би било могуће – поручује Шибалић.