Изградња вртића на Берановцу - фото: инфоКВпресс
Изградња вртића на Берановцу – фото: инфоКВпресс

Од укупно 500 милиона динара из државног буџета за суфинансирање мера популационе политике, Краљевчанима је припало 27 милиона динара. По речима градоначелника Краљева др Предрага Терзића који је недавно потписао уговор о додели средстава са Славицом Ђукић Дејановић, министарком без портфеља у Влади Србије задужрној за демографију и популациону политику, највећи део овог новца биће искоришћен за опремање новог вртића на Берановцу и реконструкцију спортских терена на Гочу.

– Делом ових средстава комплетно ћемо опремити нови вртић од 810 квадрата за више од стотину малишана који се, захваљујући донацији великог догбротвора Миломира Главчића, гради у приградском насељу Берановац. Купићемо креветиће, постељину, ормариће, као и све што је потребно малишанима за удобан боравак у овом вртићу – каже градоначелник Терзић.

Балон хала на Гочу - фото: инфоКВпресс
Балон хала на Гочу – фото: инфоКВпресс

Други, такође значајан део новца искористиће се за реконструкцију спортских терена и балон сале на Гочу што ће, уз потпуно нови павиљон, допринети унапређењу услова за спровођење спортско-рекреативне и едукативне наставе на овој планини повише Краљева. Осим тога, део средстава утрошиће се и за Програм подстицаја и економског оснаживања жена у економији, као и за унапређење рада овдашњег Саветовалишта за младе.