фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од проглашења ванредног стања због епидемије ковидом-19, Краљевчани су се радо одазивали акцијама добровољног давалаштва крви у организацији Црвеног крста. У претходних девет акција учествовало је укупно 270 даваоца који су заједно прикупили исто толико јединица драгоцене течности.

У јубиларној, десетој акцији добровољног давалаштва од увођења ванредног стања, данас су у великом броју учествовали краљевачки спортисти, а њима су се прикључили и наставници и професори. Сви заједно положили су испит хуманости са највишом оценом.

– Спортски савез Краљева мора да буде пример и узор у друштвено одговорним акцијама попут добровољног давалаштва. Учествовањем у оваквој хуманитарној акцији помажемо онима којима је помоћ најпотребнија. Међу спортистима има оних који су већ давали крв више пута, али и оних којима је ово први пут – каже Милош Симовић, председник овдашњег Спортског савеза.

Један од редовних, вишеструких давалаца крви је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић који се такође придружио овој хуманитарној акцији.

– Ово је само једна од бројних акција Спортског савеза, а једна од њих је и помоћ нашим спортистима у тешкој социјалној ситуацији. Чланови Савеза су обишли бивше спортисте који су проносили славу Краљева широм бивше Југославије и уручили им пакете помоћи – рекао је Терзић. – И та, као и ова акција показују да наш Спортски савез предвођен младим и амбициозним људима своје деловање, уз подршку града, подиже на виши, друштвено значајнији ниво.