фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Свечаном седницом градске скупштине на којој су уручена признања заслужним појединцима и организацијама, Краљевчани су  обележили Краљевдан – православни празник и Дан свога града.

Овогодишња Октобарска награда додељена је проф. др Радовану Чеканцу, нашем угледном епидемиологу, бившем професору на Војномедицинској академији који се, иако у пензији, као рођени Краљевчанин ставио на располагање овдашњем Градском штабу за ванредне ситуације већ са првим данима епидемије ковидом-19.

Одлуком локаклног парламента звање почасног грађанина Краљева додељено је др Зорици Костић која је у јеку пандемије прва притекла у помоћ својим колегама на Инфективној клиници у Београду, а потом и у болници у Новом Пазару, генералнoм директору „Електромонтаже“ Зорану Станковићу, као и припаднику САЈ МУП Србије Зорану Станојевићу за помоћ угроженом становништву за време летошњих поплава у студеничком крају.

kraljevdan#2020

По оцени одборника, диплому заслужне установе завредио је Завод за јавно здравље у Краљеву за дугогодишњи рад у здравству, професионално и пожртвовано поступање у спречавању и ширењу пандемије корона вирусом. Диплому заслужне спортске организације добио је ПВК Краљево, образовне установе Електро-саобраћајно техничка школа „Никола Тесла“, а удружења грађана „Пријатељство за нова времена“.

За подстицај хуманости Специјална награда „Миломир Главчић“ додељена је краљевачкој студенткињи ЕТФ у Београду Андреи Ћирић (23) која је новцем од свог рођендана обезбедила вредну донацију овдашњој ОБ „Студеница“.


Овом приликом, градоначелник др Предраг Терзић уручио је и захвалнице за 2020. годину Полицијској управи Краљево, 210. инжињеријском батаљону Друге бригаде копнене војске Србије, Општој болници „Студеница“, Ветеринарском специјалистичком институту Краљево, Цивилној заштити, локалној канцеларији Црвеног крста и Женском кошаркашком клубу Краљево.


фото: инфоКВпрес