Награђени са домаћинима - фото: инфоКВпрес
Награђени са домаћинима – фото: инфоКВпрес

Низом пригодних манифестација и свечаном седницом градске скупштине у сали Мултимедијалног центра „Кварт“ на којој су уручена признања заслужним појединцима и организацијама, Краљевчани су данас обележили Краљевдан – православни празник и Дан свога града.

На свечаној седници којој су, осим домаћина, присуствовали и представници неколико пријатељских градова из земље и иностранства, као и бројни други гости, Октобарскa наградa за 2019. годину додељена је Канађанину српског порекла Миломиру Главчићу за несебичну помоћ Краљеву, велику хуманост, доброчинство и човекољубље.

По оцени одборника градске скупштине, диплому заслужне установе завредио је овдашњи Дом Здравља. Као заслужна спортска организација диплому је добио Кошаркашки клуб Слога, а за заслужну образовну установу Основна школа „Светозар Марковић“ из Краљева. Међу удружењима грађана, дипломе су ове године завредилили Удружење инжињера и техничара „Добривоје Божић“ и Друштво за српски језик и књижевност.

Одлуком локаклног парламента звање почасног грађанина Краљева додељено је Грку Мариносу Ритосудису, капетану бојног брода који је 1999. године одбио наређење да из Јадранског мора испали ракете на Србију.

Овом приликом специјална награда „Миломир Главчић“ за подстицај хуманости додељена јер Тамари Грујић, ауторки и водитељки телевизијске емисије „ С Тамаром у акцији“ која је у оквиру тог серијала помогла адаптацију два стамбена објекта у Краљеву.