АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

Упркос томе што је ванредно стање због епидемије ковидом-19 званично укинуто пре двадесетак дана, још нико са сигурношћу не може да потврди када ће се глумци Краљевачког позоришта пред публиком вратити на даске које живот значе.

Према речима директора Миодрага Динуловића, постоји могућност за представе до 100 људи у затвореном простору, али се још увек чекају препоруке и јасне смернице државе које би отклониле недоумице око одржавање проби, епидемиолошких мера заштите и публике и ансамбла током извођења. Осим тога, ту је и идеја да се представе изводе и на отвореном.

– Влада Србије и Кризни штаб морају да донесу јасне и прецизне смернице за одржавање представа у позориштима, јер на првом месту морамо да бринемо о и здрављу публике и свих наших запослених. Наравно да нестрпљиво очекујемо тренутак да се коначно сретнемо са нашом публиком. Зато и постоји идеја о представама на отвореном, а за то има сјајних простора на целој територији Краљева  – каже директор Динуловић.

АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

Током ванредног стања и забране кретања Краљевачко позориште је на јутјуб каналу емитовало неке од својих најгледанијих и најпопуларнијих представа како публика не би остала ускраћена за позоришни садржај и у време борбе против ширења заразе.

– Емитовали смо 14 представа које је укупно видело око 8.000 корисника јутјуб канала. Представе су се гледале и ван граница наше земље – додаје Динуловић. – Можемо да будемо задовољни што смо уз очување физичког, допринели и очувању менталног здравља. Култура пре свега томе и служи, да нас духовно сачува.