фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уз већ предвиђених 56 милиона, додатних 4,9 за финансирање годишњих програма по јавним позивима, ребалансом буџета краљевачки спортски клубови, савези и удружења из градске касе добиће још 13 милиона динара.

Одлуку о распореду ових средстава усвојили су члнови Градског већа на ванредној седници. Према том решењу Кошаркашки клуб Слога добиће три милиона динара, ЖКК Краљево 2,3 милиона, одбојкаши Рибнице два милиона, РК Металац милион и по, док ће по милион динара „лећи“ на рачуне ОКК Слога елит и овдашњег Фудбалског савеза. Спортски савез Краљева добиће 450.000 динара, док ће преосталих 1,7 милиона поделити још 12 клубова и удружења у износима од 50.000 до 300.000 динара.

– Ове године наши фудбалери, кошаркаши, рукометаши и одбојкаши пласирали су се виши ранг тако да је било неопходно да обезбедимо средства за наставак њихових такмичења – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. – Осим тога, обезбедили смо и додатна финансијска средства за друге спортове у области аутомобилизма и бициклизма, као и за сеоске фудбалске клубове.